Милан нямаше проблеми със СПАЛ и победи с класическото 3:0 в мач от 1/8-финалната фаза на Купата на Италия. „Росонерите“ реализираха две попадения през първото полувреме чрез Кжищоф Пьонтек и Саму Кастейехо. През втората част Тео Ернандес с красив удар оформи крайният резултат на „Сан Сиро“.

Треньорът на „росонерите“ Стефано Пиоли не можеше да разчита на титулярния си вратар Джанлуиджи Донарума и под рамката застана брат му Антонио. Сред 11-те за домакините не бе и шведския нападател Златан Ибрахимович, който получи почивка за сметка на поляка Кжищоф Пьонтек. Дебют за „росонерите“ направи и датския национал Симон Кяер, който си партнираше в сърцето на отбраната с капитана Алесио Романьоли.

Милан стартира активно първото полувреме, окрилен от победата в последния кръг на Серия А срещу Каляри с 2:0. В първите минути те упражниха преса, но това не водеше до ранни опасности пред вратата на СПАЛ. 

В 19-ата минута „росонерите“ откриха резултата. След многоходова атака, Сусо пусна красив пас зад гърба на защитата към Кжищоф Пьонтек. Полякът напредна и останал сам срещу Бериша реализира в долния ляв ъгъл.

Постепенно темпото на игра се поуспокои и домакините издебнаха точни момент в 44-ата минута. Джакомо Бонавентура открадна топката в средата на терена. Кълбото се озова в Пьонтек, който напредна с него и подаде към Саму Кастейехо вдясно. Испанецът нагласи топката на левия си крак и с красив удар в горния десен ъгъл удвои преднината на Милан – 2:0.

Милан бързо можеше да направи резултатът класически в началото на втората част, но този път Пьонтек стреля в ръцете на Бериша. В 52-ата минута изстрел на поляка бе блокиран решително от Ненад Томович.

Постепенно играта се поуспокои и „росонерите“ не притискаха съперника си.

Все пак в 67-ата минута Милан направи преднината си солидна. Левият защитник Тео Ернандес проби отляво и навлезе в центъра. Испанецът нагласи топката на удобния си ляв крак и с плътен удар реализира красиво в долния ляв ъгъл на Бериша.

В заключителните минути на двубоя Сусо отблизо не успя да засече във вратата на гостите.

Три минути преди края на мача СПАЛ получи дузпа за игра с ръка на Лукас Пакета в наказателното поле. След консултация с видео асистентите, главният съдия Давиде Герсини отмени решението си и 11-метров наказателен удар в полза на гостите нямаше.

Това беше последният интересен епизод в мача и Милан безпроблемно се класира за четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Италия.