Милан спечели гостуването си на новака в Серия А Кротоне с 2:0 във втория кръг в Серия А. По този начин "росонерите" продължиха отличната си серия без загуба и стартираха новия сезон с две победи с еднакъв резултат, след като преди седмица надделяха над Болония на "Сан Сиро".

"Росонерите" стартираха по-добре срещата и упражниха контрол на топката. В 9-ата минута Хакан Чалханоглу  шутира, топката се насочваше в долния десен ъгъл на вратата, но Алекс Кордас се намеси решително я изби в корнер.

В 14-ата Брахим Диас стреля отново в десния ъгъл от границата на наказателното поле, но стражът и този път се намеси. Малко след това той улови нов удар на Чалханоглу.

В 20-ата минута напречната греда не позволи на Симон Кяер да се разпише след удар с глава при центриране от ъглов удар.

В 45-ата минута Ребич получи добър прехвърлящ пас и навлезе в наказателното поле, където беше фаулиран от Лука мароне. Останаха сериозни съмнения дали нападателят е овладял топката с ръка, но съдията потвърди първоначалното си решение, след като прегледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа. Кесие пък беше безпогрешен от бялата точка.

В началото на второто полувреме Лука Чигарини не изчисти добре топката и тя попадна право в Брахим Диас, който отблизо вкара дебютният си гол за Милан.

В 56-ата Ребич падна лошо при атака на гостите и трябваше веднага да напусне терена, тъй като се оказа, че си е извадил лакътя. Последва битка от страна на двата отбора и головите положения пред една от двете врати липсваха.

В 87-ата минута завърналият се в игра Рафаел Леао принуди Алекс Кордас да се намеси, а добавката на друга резерва - Раде Крунич, беше избита от стража в напречната греда. В добавеното време заменилият Ребич Лоренцо Коломбо се доближи до съперниковата врата, но шутът му се оказа прекалено неточен.