Милан тъкмо пое глътка въздух през седмицата с хубавата победа над Киево във Верона, но продължи по грешния път няколко дни по-късно в голямото дерби с Ювентус. "Росонерите" паднаха с 0:2 на "Сан Сиро" и бъдещето на наставника им Винченцо Монтела отново изглежда тъмно. 

Големият герой за "старата госпожа" за пореден път беше рекордната покупка Гонсало Игуаин. Именно аржентинецът отбеляза и двете попадения за успеха, с което смълча миланските тифози. 

Мачът започна равностойно, като домакините бяха малко по-активни. Кристиан Сапата и Хакан Чалханоглу не успяха да се разпишат за тях, докато Миралем Пянич не оползотвори добрите ситуации за "бианконерите". 

В 23-та минута обаче статуквото се наруши. При една хубава атака за "червено-черните" топката се озова у Пауло Дибала, който с един хубав пас потърси Гонсало Игуаин. Алесио Романьоли сбърка фатално и позволи на нападателя да го преодолее и с мощен шут да опъне мрежата зад Джанлуиджи Донарума за 1:0. 

До почивката Милан беше по-активният отбор и търсеше с всички сили изравняването, но удряше на камък. Или на греда... Хакан Чалханоглу и Иняцио Абате изпуснаха хубави възможности, но най-чистата дойде в продължението на първата част. 

Тогава удар на Никола Калинич от границата на вратарското поле щеше да счупи напречната греда, а при добавката Франк Кеси не можа да намери очертанията на вратата. Така почивката дойде при един гол аванс на "червено-черните". 

След подновяването на играта отново имаше равностойна битка, но всичко на практика приключи в 63-та минута, когато Юве вкара второто си попадение. Тогава Квадво Асамоа намери с хубав пас зад защитата Гонсало Игуаин, този път Рикардо Родригес не го покри подобаващо и за аржентинеца остана лесното - да скъса мрежата за втори път - 2:0. 

До края на мача атаките на Милан бяха ялови и Джиджи Буфон не се наложи да показва огромната си класа и да спасява чисти голове. Фабио Борини и Кристиан Сапата не можаха да го преодолеят, докато Миралем Пянич и Пауло Дибала не успяха съвсем да досъсипят "росонерите" с трето попадение. 

След този развой Ювентус временно се изравни по точки с лидера Наполи, но преди южняците да изиграят двубоя си от 11-ия кръг със Сасуоло. Двата тима са с по 28 точки. Милан е с 16 и е на осмата позиция, а съвсем скоро може да се озове и с нов наставник, защото почти сигурно Винченцо Монтела ще бъде уволнен.