Отборът на СПАЛ 2013 изпусна да победи сензационно и Милан и двата отбора завършиха при резултат 2:2 на “Паоло Маца” в мач от 29-ия кръг на Серия А. За домакините точни бяха Матия Валоти (13') и Серджо Флокари (30') със страхотно изпълнение, след което Рафаел Леао (79') и Франческо Викари (90+4' - автогол) донесоха точката за „росонерите“.

Тимът от Ферара игра цяло полувреме с 10 човека след изгонването на Марко Д'Алесандро (43').

Резултатът бе открит от домакините в 13-ата минута. След изпълнение на корнер настана разбъркване, при което най-съобразителен се оказа Валоти, който реализира – 1:0.

В следващите минути Милан натисна като изстрели отправиха Чалханоглу, появилият се като резерв на мястото на контузилия се Саму Кастейехо – Алексис Салемакер и Лукас Пакета. Всички те обаче не доведоха до попадение.

След точно половин час игра домакините реализираха второ попадение. Сердж Флокари смая всички с удар от огромно разстояние.

Пропуските на "росонерите" продължиха, като в 37-ата Чалханоглу все пак прати топката в противниковата врата след чудесна атака. Попадението обаче не беше зачетено заради лека засада на асистиралия му Анте Ребич.

В 40-ата минута Д'Алесандро извърши груб фаул срещу Тео Ернандес и след дълго преглеждане на ситуацията чрез ВАР съдията реши да му покаже директен червен картон. Още с подновяването на играта далечен шут на Чалханоглу се отби от страничната греда, а в добавеното време Ернандес не сполучи със свой изстрел.

След почивката Рафаел Леао се появи на мястото на Калабрия.

В 59-ата вратарят на СПАЛ Карло Летица успя да избие в корнер удар на Франк Кесие от малък ъгъл.

В 63-ата Ребич не намери рамките на вратата с хубав удар от границата на наказателното поле. Почти веднага след това той беше заменен от Ибрахимович.

В 70-ата шведът надскочи противников защитник при добро центриране на Салемакерс, но след удара му топката прелетя над вратата.

Две минути след това шут на Чалханоглу рикошира и премина на сантиметри от гредата.

С 31-ия си удар в мача Милан най-накрая стигна до гол, дело на Леао в 79-ата минута.

В 83-ата минута минута домакините получиха втори червен картон за вечерта, като той беше за техния наставник Луиджи Ди Биаджо, който беше санкциониран за втори път в срещата.

Три минути преди края Ибра стреля от пряк свободен удар, но топката рикошира и излезе в корнер.

В 89-ата минута Пакета шутира от воле, но отново не успя да отбележи.

В добавеното време на срещата след едно от центриранията на Салемакерс Викари имаше нещастието да си отбележи автогол и така да донесе ценната точка на „росонерите“.

Така Милан остава на седмото място в класирането с 43 точки, на две от шестия Наполи, който обаче е с мач по-малко.

СПАЛ пък изпусна страхотен шанс да запише първа домакинска победа срещу този съперник в своята история. Те остават с едва 19 точки и се намират на предпоследната позиция на цели 7 пункта от спасителното 17-о място, където е Дженоа.