Милан победи като гост Емполи с 3:1 в мач от 8-ия кръг на Серия А.

Още в 7-та минута Оливие Жиру стреля от дистанция, но удара му мина покрай дясната греда, а само две минути по-късно Рафаел Леао се оказа на страхотна позиция в наказателното поле, той стреля, но невероятно спасяване на стража на Емполи запази нулевото равенство. 

Докрая на първото полувреме Милан продължи да натиска, но гол нямаше. В 36-та минута Емполи протестира за дузпа след игра с ръка на Фоде Бало-Туре, но съдията прецени, че такава няма. 

През второто полувреме Мартин Сатриано от Емполи в 55-та минута шутира, но топката премина встрани от гредата. Оливие Жиру пък имаше шанс от противоположната страна на терена, само две минути по-късно, но отново това не доведе до гол. 

Сандро Тонали беше близо до отбелязването на гол в 64-та минута след страхотно изпълнение от пряк свободен удар. Така желаният гол за Милан падна в 79-та минута, когато Рафаел Леао подаде към Анте Ребич, който само чукна топката в опразнената врата на домакините.

Емполи не се предаде и потърси изравняване на резултата, а до това се стигна в 92-та минута, когато Надим Байрами стреля от пряк свободен удар - стравхотен гол и 1:1.

Драмата не бе приключила, защото в 94-та минута Фоде Бало-Туре от Милан също се разписа и даде нова преднина на тима си. Рафеал Леао пък довърши Емполи с гол в 97-та минута, след страхотен индивидуален рейд той излезе очи в очи с вратаря, който финтира елегантно и прати топката във вратата.