Милан победи състава на Аталанта с 2:0 в пряк сблъсък за местата от зона Шампионска лига в среща от 24-ия кръг на италианската Серия “А”. Попаденията паднаха след автогол на вратаря на гостите Хуан Мусо (26') и след красив прехвърлящ удар на Жуниор Месиас (87').

С успеха Милан събра актив от 47 точки и заема третото място, а Аталанта остана извън местата даващи право на участие в Шампионската лига с актив от 41 пункта.

В 13-ата минута Жуниор Месиас от Милан овладя центриране с добро първо докосване и насочи удара си по трева към левия ъгъл на вратата, но един от защитниците реагира брилянтно и го блокира.

Домакинитя успяха да намерят пробива в 26-ата минута, когато Тео Ернандес стреля от дистанция. Топката срещна гредата, след което се отклони в гърба на Хуан Мусо и влезе във вратата на гостите.

В 33-ата минута Леао изненада Мусо с бърз удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Четири минути по-късно пък Тео Ернандес отново бе близо до гола след като изпълни пряк свободен удар, но защитник на гостите изби.

Второто полувреме продължи темпото от първата част и Милан упражняваше преса, докато Аталанта дебнеше за изгодни възможности, в които да контраатакува.

В 69-ата минута Рафаел Леао отново разочарова привържениците на Милан като пропусна да добута топката във вратата, пазена от Хуан Мусо, но в последния момент се строполи на земята и опита да изпроси дузпа. Веднага след това Жуниор Месиас също направи пропуск и накара да всички в лагера на домакините да се тревожат дали няма да изпуснат "питомното" и да започнат да гонят "дивото".

В 74-ата минута Стефано Пиоли изправи на крака претъпкания до краен предел стадион "Джузепе Меаца", пускайки в игра супер звездата Златан Ибрахимович, който лекуваше дълго време контузия. 41-годишният шведски ветеран се превърна в най-възрастният играч на Милан от както в Серия "А" започнаха да се дават по 3, а не по 2 точки на отборите за победа.

В 87-ата минута Милан реши окончателно срещата с втори гол. Рафаел Леао намери Жуниор Месиас на границата на наказателното поле, който се включи точно навреме и копна красиво топката над вратаря, за да попадне тя в мрежата на Мусо за втори път в мача.

Така Милан записа четвърта поредна победа във всички турнири и се завърна към добрите резултати, които обягваха на отбора в началото на годината. Аталанта пък отново не победи и все по-трайно започна да се отдалечава квотите за Шампионската лига.