Насладата в играта на Милан продължава с пълна пара от януари насам, като Милан записа шестата си победа в Серия А през 2019-а година. „Росонерите” записаха триумф с 2:1 като гост на Киево във Верона.  Лукас Бигля даде аванс на гостите в 31-ата минута, а Перпарим Хетемай изравни резултата за „летящите магаренца” в 41-ата. Все пак правещият феноменален сезон на Ботуша – Кжищоф Пионкте, реализира поредния си гол и донесе успеха на Милан в 57-ата минута на „Марк’Антонио Бентегоди”. В 35-ата минута пък наставникът на Милан Дженаро Гатузо бе изгонен от съдията Лука Паирето, като присъствието му на скамейката за дербито с Интер идния уикенд е под въпрос.

Така „дявола” има 51 точки в актива си вече, оставяйки Интер на четири зад себе си, а втория Наполи има 56.

Гостите откриха резултата в 31-ата минута след феноменален гол от свободен удар на халфа Лукас Бигля. Той насочи много добре топката във вратата на Сорентино и даде превес на своите – 1:0. Миг по-късно Гатузо бе пратен на трибуните, след като бурно протестира за решение на главния съдия срещу Лукас Пакета.

Десет по-късно Киево изравни резултата. Лерис центрира прекрасно отдясно към Хетемай, който с удар с глава изненада Джанлуиджи Донарума и изравни – 1:1.

Втората част продължи да е двуостра, а в 57-ата минута Кжищоф Пионтек реализира своя гол №19 в италианската Серия А. Саму Кастийехо свали с глава топката към Пионтек, който стреля от въздуха и с фино докосване прати топката във вратата на Сорентино – 2:1 за Милан! До края на срещата домакините опитаха да върнат пасива си отново, но голямото положение дойде на сметката за Милан в 90-тата минута. Тогава Алесио Романьоли получи центриране от фаул и стреля отблизо, но ударът му прелетя край левия страничен стълб.

В идния кръг следва Дерби дела Мадонина – Милан срещу Интер, а последният Киево гостува на Аталанта.