Милан пропиля два гола преднина и завърши 2:2 в гостуването си на Лече в двубой от 12-ия кръг на Серия А. Оливие Жиру и Тияни Райндерс вкараха за „росонерите“, докато Никола Сансоне и Ламек Банда се разписаха за Лече. Двубоят завърши изключително драматично, тъй като в добавеното време Жиру бе изгонен, а гол за Лече не бе зачетен от ВАР заради нарушение. С тази точка хората на Стефано Пиоли събраха 23 точки на 3-ото място, докато Лече е 13-и с 14 точки в актива си.

Мачът започна по-добре за Милан, който в 14-ата минута можеше да поведе, но Владимиро Фалконе спаси удар на Томазо Побега. Така се стигна до 28-ата минута, когато Тео Ернандес центрира от фланга, а в наказателното поле на домакините Оливие Жиру се пребори за топката и я вкара в мрежата на Лече.

Само седем минути след първия гол, Милан вкара и втори. Саму Чуквуезе комбинира с Тияни Райндерс, който нахлу в наказателното поле и с добър удар прати топката в долния десен ъгъл на мрежата на Фалконе – 2:0 за „росонерите“. Райндерс можеше да вкара втория си гол в мача в 38-ата инута, но ударът му от близка дистанция рикошира в десния страничен стълб. При ответната атака Ламек Бнда достигна до прецизно центриране, озовавайки се един на един срещу вратаря, но Майк Менян спаси.

Милан можеше да вкара трети гол в 52-ата минута, но вратарят на Лече се намеси добре при удар на Райндерс. Последваха по-силни минути за Лече, като в 66-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле от ъглов удар. В наказателното поле Алекси Блан я свали за Никола Сансоне и той я прати в мрежата на Милан.

Само 4 минути по-късно Лече изравни, когато Сансоне комбинира с Лачек Банда, който в наказателното поле насочи топката неспасяемо в лявата част на вратата на Майк Менян – 2:2! Тези бързи два гола окрилиха домакините, които можеха да стигнат до пълен обрат в 77-ата минута, но удар на Сансоне от пряк свободен удар мина вдясно от вратата на Менян.

В 85-ата минута отново Сансоне се озова на стрелкова позиция, но ударът му рикошира в левия страничен стълб. Натискът на Лече продължаваше, докато Милан трябваше да се защитава. В добавеното време на мача Оливие Жиру бе изгонен с червен картон за неспортсменско поведение.

В 94-ата минута вратарят Фалконе подаде силно към Роберто Пиколи, който овладя топката и с второто си докосване я прати неспасяемо в мрежата на Милан. Попадението обаче бе преразгледано с ВАР и не бе зачетено заради нарушение.