Отборите на Емполи и Милан завършиха при резултат 2:4 на „Карло Кастелани“ в двубой от междинния 19-и кръг на Серия А. Франк Кесие откри резултата в 12-ата минута, а в 18-ата Недим Байрами възстанови равенството. В 42-ата минута Кесие отбеляза втори си гол в мача, а в 63-ата Алесандро Флоренци също се разписа. Последваха голове на Тео Ернандес и Андреа Пинамонти от дузпа.

Домакините започнаха по-вдъхновено и още във втората минута Байрами нанесе шут, който профуча покрай вратата. В деветата минута Жуниор Месиас отговори с акробатичен удар, който беше уловен от Гулиелмо Викарио.

В 12-ата минута Салемакерс насочи топката в наказателното поле, където Жиру я върна към Кесие. Котдивоарецът този път нанесе много по-добър удар, с който даде аванс на "росонерите". 

Преднината им обаче не се задържа дълго, тъй като още в 18-ата минута Байрами изравни резултата с коварен удар в далечния долен ъгъл на вратата. Албанецът посвети гола си на своя контузен съотборник Николас Хаас. 

В 42-ата минута Кесие възстанови аванса на гостите, като този път прокара топката между краката на Викарио с удар по земя. Последваха разочароващи удари на Бенасер и Кутроне.

В 47-ата минута Байрами също можеше да вкара втори гол в мача по подобие на Кесие, но напречната греда спря неговия шут, а Сандро Тонали блокира добавката на Лиъм Хендерсън.

В 63-ата минута Флоренци отбеляза първия си гол с екипа на Милан, след като изпълни пряк свободен удар, при който топката заобиколи стената от играчи и попадна в мрежата на домакините. В

69-ата минута Салемакерс центрира към Ернандес, при което Себастиано Луперто игра с ръка, но топката все пак стигна до левия бек, който със своя шут добави името си сред голмайсторите.

В 83-ата минута резервата Тиемуе Бакайоко игра с ръка при центриране от корнер и след проверка с ВАР съдията даде дузпа в полза на "адзурите". Тя беше успешно реализирана от Пинамонти за крайното 2:4. В последните секунди на мача Романьоли разтресе напречната греда с воле от дистанция.