В дните си на футболист Дженаро Гатузо бе един от най-лудите и ярки образи в световния футбол. Рино бе част от един знаменит отбор на Милан, донесъл много радости на феновете на "росонерите". Той определено нямаше техниката на своите съотборници в Милан като Кака и Андреа Пирло, но въпреки това със своята непремиримост, желание за победа и истинска лудост на терена бе може би най-запомнящата се фигура от този отбор.

Но дори и когато става дума за човек като Гатузо, няма как да не се шокирате, когато разберете, че настоящият треньор на Милан е изял жив охлюв заради бас със съотборниците си.

Невероятната случка се разиграва ден преди важен мач с Манчестър Юнайтед. Играчите на Милан са в центъра на терена и загряват, когато виждат охлюв, пълзящ по тревата. И съотборниците решават да изпробват смелостта на Гатузо като го предизвикват да го изяде. А халфът на драго сърце се съгласява, макар и срещу достойна награда.

"Казах им. 'Добре, 500 евро от всеки от вас и ще го направя", разказва Гатузо в любопитно интервю пред "Гадзета дело Спорт". "Исках да дам парите като награда за нашите четирима фитнес треньори, които бяха на стаж с нас. Така че взех охлюва, сложих го в устата си и го глътнах. След това им дадох 15 хиляди евро."

В интервюто Гатузо разказва и други шокиращи случки като това, че е забил вилица в ръката на "дразнещия го" Масимо Одо.

"Когато играех, всички съперници ми бяха врагове. Мразех всичките, не ми пукаше за тях. Исках да страдат", казва още страховитият Гатузо. "Бях от лудите по футбола. Бях сбъркан в главата. За 18-19 години футболът бе единственото нещо, което ме интересуваше", допълва Гатузо.