Интер спечели с класическото 3:0 градското дерби с Милан в 23-ия кръг на Серия А. Попаденията за символичните гости бяха дело на Лаутаро Мартинес на два пъти и Ромелу Лукаку.

Въпреки преобладаващото надмощие на „нерадзурите“ през първата част, „росонерите“ тръгнаха на изключително високи обороти второто полувреме и в рамките на около две минути Самир Ханданович направи три съдбоносни спасявания, които се оказаха от фундаментално значение за крайния изход на сблъсъка, тъй като десетина минути по-късно Интер удари за втори път и до голяма степен предначерта успеха си.

С тази победа възпитаниците на Антонио Конте дръпнаха с 4 точки на върха пред втория Милан, който остава с 49 и вече има три поражения в последните си 5 шампионатни мача. Така домакините рискуват да бъдат доближени от третия Рома, който е с 43 пункта преди срещата си с Беневенто тази вечер и петия Ювентус, който има 42, но е с два двубоя в пасив.


Във втората минута Барела центрира отдясно в наказателното поле към Перишич, който надскочи Калабрия, но опитът му за гол бе неточен.

3 минути след това Лукаку надбяга защитата по дясния фланг и опита пас в пеналтерията, но Кяер пресече. След това обаче топката се озова обратно у белгиеца, който се завъртя около оста си, погледна нагоре и я прати на главата на Лаутаро Мартинес, който от близка дистанция разстреля Донарума за 0:1.

В 15-ата минута след неразбория в наказателното поле на Интер Ибрахимович се вклини между няколко човека и чукна с пета към левия ъгъл, но Ханданович внимаваше и улови.

6 минути по-късно Ериксен центрира от свободен удар, но Златан изчисти с глава. Секунди след това Лукаку получи с гръб в опасната зона, обърна се и шутира по земя, но вляво от вратата.

В 27-ата минута Иван Перишич потърси от левия фланг Лукаку в наказателното, но коженото кълбо се размина с адресата си.

В 33-ата минута Тео Ернандес се възползва от грешка на Бастони на около 10 метра пред голлинията, открадвайки топката, но шутът му към десния ъгъл мина встрани.

В 36-ата минута Перишич стреля в близкия ъгъл на Донарума, който изби по брилянтен начин, а при добавката непокритият Лукаку прати коженото кълбо над напречната греда.

Златан отговори с атрактивен опит за гол от границите на пеналтерията, но той не затрудни Ханданович.

Последните секунди на първата част позволиха на Кристиан Ериксен да застраши вратата на Милан след центриране от фаул. Датският национал намери Шкриняр, който се извиси над всички, ала изстрелът му прошуча на сантиметри над горната греда.

В първите трийсетина секунди на второто полувреме Ханданович блесна с две поредни блестящи намеси след удари на Ибрахимович, първо с глава след ъглов удар, а след това и след центриране. Натискът на "росонерите" продължи и Тонали отправи силен удар около минута по-късно, но вездесъщият страж на "нерадзурите" отново разочарова символичните домакини с фамозния си рефлекс.

В 57-ата минута Интер нанесе втори удар по съперника след контраатака. Хакими пусна пас от дясната част на наказателното поле към Ериксен в наказателното поле, а той продължи към Перишич и хърватинът намери с прострелно подаване свободния Лаутаро Мартинес, който прониза Донарума за втори път този следобед - 0:2.

5 минути по-късно Лукаку се озова на стрелкова позиция зад защитата и шутира, но Донарума парира с тялото си.

В 65-ата минута белгийският таран сложи точка на спора. Дълъг пас на Иван Перишич от собствената половина изведе нападателя на скорост, той напредна през центъра, отскубна се от Романьоли и матира Донарума в близкия му ъгъл за 0:3.


Милан Интер

източник: Sofa Score

Милан (4-2-3-1): Донарума, Калабрия, Кяер (жълт картон), Романьоли, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс (жълт картон), Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Резерви: Татарусану, Томори, Меите, Леао, Крунич, Калулу, Хауге, Габия, Диас, Далот, Кастийехо

Старши треньор: Стефано Пиоли

 

Интер (3-5-2): Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими (жълт картон), Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Мартинес

Резерви: Падели, Раду, Галярдини, Санчес, Весино, Коларов, Ранокия, Йънг, Видал, Дамброзио, Дармиан, Пинамонти

Старши треньор: Антонио Конте

 

Стадион: "Джузепе Меаца"

Главен съдия: Д. Довери