Златан Ибрахимович официално се оттегли от футбола на 41 години. Нападателят на Милан направи изявление на терена на стадион "Сан Сиро" след последния мач на неговия клуб от сезона в Серия А, в който "росонерите" надиграха Верона с 3:1.

"Имам много спомени и много емоции тук. Първият път, когато пристигнах тук, вие ми дадохте щастие. Вторият път - любов. Ще бъда фен на Милан цял живот. Дойде време да кажа сбогом на футбола, но не и на вас. Ще се видим пак. Форца Милан и довиждане", обърна се Ибрахимович към феновете.

Очевидно емоционалният Ибрахимович беше посрещнат със скандирания от феновете на Милан след мача. Бившият шведски национал прекара по-голямата част от сезона извън терена поради контузия, като игра само четири пъти за Милан и отбеляза веднъж при поражението с 1:3 срещу Удинезе през март.

ВИЖТЕ СНИМКИ

След церемонията на терена Ибрахимович даде и брифинг за репортерите.

"Благодаря на журналистите за търпението ви, сега ще имате по-малко работа без мен. От утре аз съм свободен човек от света на футбола", каза Ибрахимович.

"Това беше дълга кариера, наистина дълга, благодаря на всички, които ми дадоха сили, адреналин и емоция да продължа."

Ибрахимович отклони въпросите относно плановете си за бъдещето, като предпочете да не разкрива никакви подробности.

"За момента просто искам да отделя малко време и да се насладя на това, което съм направил. Не е редно да се вземат решения прибързано, в момента има твърде много емоции. Искам да си взема лятото почивка, да помисля и тогава ще ще видя."

На въпрос кой може да замени Ибрахимович, отговорът му беше ясен.

"Невъзможно, има само един Златан! Като дете ме сравняваха с (бивш холандски нападател) Марко ван Бастен, но той е този, който е, и аз съм такъв, какъвто съм. Може да има прилики, но не мисля, че сравненията са подходящи. Съмнявам се, че ще намерим друг Златан с моето его.

Той завърши пресконференцията с признанието, че вечерта е била емоционално преживяване.

"Не можех да мечтая за подобна вечер. От първия ден се почувствах като у дома си с Милан. Когато си тръгна оттук, ще ми липсва много", каза Ибрахимович.