Милан и Верона изиграха спиращ дъха мач на „Сан Сиро“ и завършиха при равенство 2:2 в мач от 7-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ остават все пак без загуба в първенството, но могат да съжаляват за пропуснатия шанс да увеличат преднината си в класирането. Гостите набързо поведоха с 2:0 чрез попадения на Антонин Барак и автогол на Давиде Калабрия. Домакините намалиха малко по-късно с попадение на Франк Кесие. През втората част късметът не бе на страната на Милан, след като Златан Ибрахимович пропусна дузпа, а малко след това нацели и напречната греда. Драмата дойде в края на мача, когато гол на Давиде Калабрия бе отменен, а дълбоко в добавеното време Златан Ибрахимович оформи крайния резултат.

Гостите започнаха по-добре срещата и още в 5-ата минута можеха да открият резултата. Никола Калинич се освободи от Матео Габиа и стреля отблизо, но Джанлуиди Донарума спаси.

Логичното се случи минута по-късно, когато след разбъркване в наказателното поле Антонин Барак бе най-съобразителен и реализира.

Верона продължи да действа по-добре и в 19-ата минута удвоиха резултата. Матиа Закани нанесе удар от границата на наказателното поле, след което Давиде Калабрия опита да изчисти топката, но си реализира нелеп автогол.

В следващите минути Милан уоражни масиран натиск и в 27-ата минута успя да намали резултата. Франк Кесие отправи изстрел, който рикошира в крака на Джанджакомо Маняни и влетя в мрежата на Марко Силвестри.

В началото на втората част Хакан Чалханоглу се разписа във вратата на гостите, но попадението му бе отменено заради засада.

„Росонерите“ напълно диктуваха действията на терена, а в 64-ата минута Тео Ернандес направи непростим пропуск, стреляйки в тялото на вратаря отблизо.

В 65-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение срещу Франк Кесие. Златан Ибрахимович застана зад топката и прати топката над напречната греда. Това бе втори пореден пропуск за шведа от бялата точка, след като изпорти 11-метров наказателен удар и срещу Лил.

Десетина минути преди края на срещата нападателят нацели и гредата след удар с глава, а веднага следтова Марко Силвестри отрази решително нов удар на Ибрахимович.

Драмата бе пълна в заключителните минути на двубоя, когато в 90-ата Давиде Калабрия отбеляза гол, но главният съдия Марко Гуида го отмени заради нарушение на Златан Ибрахимович.

Все пак Милан се добра до равенството в третата минута на продължението. Шведът отправи силен изстрел, но Марко Спортиело отрази. Брахим Диас се добра до топката и центрира обратно в наказателното поле, където шведът с глава се разписа в горния десен ъгъл. Това бе и последното действие на терена.

По този начин Милан остана на върха в Серия А с актив от 17 точки, докато Верона се намира на осмата позиция с 12.