Малко чудо постигнаха играчите на Милан, след като победиха Болоня като гости. И не защото, че би било трудно "росонерите" да постигнат успех над такъв съперник, а защото бяха само деветима на терена, когато изковаха успеха си с 1:0. 

Габриел Палета преди почивката и Юрай Куцка в 59-та минута бяха изгонени и всички очакваха "червено-черните" да отнесат звучен шамар до края на мача. Но малко преди края Марио Пашалич се разписа и смълча трибуните на "Ренато дал'Ара" след пас на преотстъпения от Евертън Жерар Деулофеу. 

Иначе мачът започна по-интензивно за гостите от Милано, но Жерар Деулофеу и Марио Пашалич не бяха точни в първите минути. Домакините постепенно изравниха играта и имаха своите шансове, които бяха пропилени от Ладислав Крейчи и Блерим Джемайли. 

В интерес на истината трябва да се отбележи, че в тези ситуации невероятни намеси имаше вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума, който има най-голям принос отборът му да не допусне гол в този мач. 

В 37-та минута дойде и първият червен картон в мача, когато Габриел Палета беше изгонен за второ официално предупреждение, дадено му за спиране на голова атака на противника пред наказателното си поле. 

Почивката в този мач дойде без попадения, а след подновяването на играта ситуацията за "росонерите" стана отчайваща. В 59-та минута Юрай Куцка си изкара много глупав втори жълт картон и остави тима си само с деветима на терена. 

Болоня се хвърли мощно в атака в търсене на победата при този развой на събитията на терена. Но на вратата си "червено-черните" имаха непробиваемия Донарума. Удари на Крейчи и Матия Дестро, които не се виждаше как няма да се оплетат в мрежата, бяха отразени по феноменален начин от младия вратар. 

Той избиваше изстрели от упор от 10-ина метра, влизащи под гредата му топки, както и удар на Симоне Верди в 87-та минута, малко след който тръгна и контрата, довела до изненадващата победа на Милан. 

Тогава Деулофеу започна бързата атака по фланга, стигна до аутлинията и мушна топката между краката на защитник, за да намери на празна врата Пашалич. Хърватинът нямаше как да сбърка и опъна мрежата за 1:0. 

Въпреки бесния напор на домакините до края, железният Донарума и късметът опазиха преднината на гостите и те си тръгнаха с трите точки, след като бяха поставени в почти невъзможна за това ситуация. 

Така Милан събра 40 точки в класирането и е само на две от зона Европа, макар да е на седмата позиция. Болоня остава в средата на таблицата с 27 точки и на практика доиграва сезона си.