Отборът на Торино победи Милан с 2:1 в домакински мач от петия кръг на Серия А. За първи път от 1942 година насам "биковете" успяха да стигнат до пълния обрат срещу "росонерите". Кжищоф Пьонтек откри резултата от дузпа на „Стадио Олимпико ди Торино”, но само за четири минути големият герой в срещата, Андреа Белоти, реализира две попадения и донесе трите точки на отбора си.

Отборът на Милан задаваше темпото на игра през първото полувреме, в което откри резултата от дузпа и пропусна още няколко чисти положения. 

Първата голова ситуация се откри в 10-ата минута на срещата, когато Хакан Чалханоолу изпълни пряк свободен удар от средно разстояние, но шутът му прелетя покрай вратата.

В 18-ата минута на двубоя Лоренцо Де Силвестри фаулира Рафаел Леао, заради което реферът на двубоя Марко Гуида отсъди дузпа за Милан. Кжищоф Пьонтек стреля от бялата точка, след като застана на позиция и тръгна към топката, но забави ход и изчака Салваторе Сиригу да се хвърли, преди хитро да я изпрати във вратата му.

В края на първата част Торино имаше своя единствен шанс да стигне до изравнително попадение след неразчетено излизане на Джанлуиджи Донарума, но Андреа Белоти изпрати топката в аут.

 В началото на второто полувреме Симоне Верди се измъкна с лекота от защитата на Милан и изстреля топката към вратата на Джанлуиджи Донарума, който обаче умело парира изстрела.

Няколко минути по-късно Кжищоф Пьонтек отправи мощен удар, но топката премина на косъм от дясната греда.

Торино постигна изравняването в 72-ата минута с попадение на Белоти. Звездата на "биковете" стреля силно от границата на наказателното поле, а Донарума не се намеси достатъчно адекватно и топката спря в мрежата.

В същата минута Пепе Рейна получи червен картон, без дори да е влизал в игра. Реферът Марко Гуида наказа испанският вратар за демонстриране на неспортсменско поведение от скамейката.

Само 4 минути по-късно Торино вече бе напред в резултата след второ попадение на Белоти. Първоначално Донарума отрази удар на Дзадза, но топката попадна в краката на Белоти. Италианският национал не я уцели добре при първия си опит, но след това имаше шанс за добавка и с атрактивно изпълнение я прати във вратата, правейки пълния обрат факт.

Последните минути на срещата бяха изключително напрегнати. „Росонерите” имаха няколко възможности да достигнат до изравнително попадение в добавеното време, но не успяха да се възползват.

След победата Торино се намира на шестата позиция във временното класиране на Серия А. „Биковете” имат 9 точки след 5 изиграни кръга, а Милан е 13-и с актив от 6 точки.