В деня, в който се разбра, че Интер, Милан и общината в Милано планират да разрушат величествения стадион "Джузепе Меаца", след като бъде построен нов дом на двата гранда, настана истински бунт сред жителите на града. 

Членът на партията "Форца Италия" Пиетро Татарела обяви, че е готов само в рамките на ден да събере 15 хил. подписа за свикването на местен референдум за съдбата на един от символите на северноиталианския град. Ако подписката му успее, местните власти ще бъдат задължени да гласуват предложението да се проведе такъв референдум. 

"Хора, опомнете се! Това не е просто стадион, а един от най-разпознаваемите символи на града ни по цял свят. Не трябва да бъде сриван със земята с лека ръка", заяви в пламенна реч Татарела. Според него, ако се одобри подобен план, в Милано ще избухне революция. 

Двата колоса от града домакинстват на "Сан Сиро" заедно от 1947 г., а преди това той е бил дом само на "росонерите". Те се обединиха около план за изграждането на нов стадион за 600 млн. евро само на 100 метра от сегашния им дом и предложиха, когато това се случи, той да бъде съборен. Това обаче явно ще срещне яростна съпротива от феновете.