Милан спечели като гост дербито с Верона, за да запише втора поредна победа с минималното 1:0. Единственото попадение на „Марк-Антонио Бентегоди” бе дело на Кшищоф Пьонтек, който реализира от дузпа в 68-ата минута. „Жълто-сините” останаха с човек по-малко още в 21-ата минута, когато Мариуш Степински бе изгонен. В края на срещата червен картон получи и Давиде Калабрия, заради оспорване на съдийско решение.

Единствената интересна ситуация през първото полувреме бе в 21-ата минута, когато Мариуш Степински получи директен червен картон заради изключително грубо влизане и остави отбора си с човек по-малко. Съдията Джанлука Манганиело прегледа ситуацията с помощта на ВАР и изгони футболиста на Верона.

 В 56-ата минута Анте Ребич пропиля обещаваща възможност за отбелязване. Хърватинът получи добро центриране в малкото наказателно поле, но стреля в близост до дясната греда.

Две минути по-късно Давиде Калабрия получи хубав пас на границата на наказателното поле и нанесе удар към вратата, но уцели лявата греда.

В 60-а минута Валерио Вере прибра центриране в наказателното поле и шутира, но пропиля страхотна голова възможност, след като удаарът му попадна в десния страничен стълб.

В 65-ата минута Амир Рахмани игра с ръка в наказателното поле и Милан получи възможността да стреля от дузпа. Кшищоф Пьонтек стреля от дузпа и реализира, въпреки че вратарят Марко Силвестри усети ъгъла и стигна до топката.

В 83-ата минута Кшищоф Пьонтек отбеляза, след като пое отбита топка, но голът му бе прегледан с помощта на ВАР и отменен, защото имаше нарушение в атака.

Милан трепери до последните секунди на мача, след като в добавеното време на срещата защитникът на Милан Давиде Калабрия задържа непозволено футболист на Верона на границата на наказателното поле. И въпреки че „жълто-сините” получиха само пряк свободен удар, Калабрия репликира съдията, който го наказа с директен червен картон. Мигел Велосо стреля от обещаваща позиция, но топката рикошира в стената и се озова в краката на негов съотборник, чийто изстрел мина встрани от врата и бе последната ситуация в срещата.  

Това е втора поредна победа за Милан с минималното 1:0, с което отборът заема шеста позиция в класирането с актив от 6 точки. Верона е на 11-о място с 4 точки.