Отборът на Милан победи у дома Фрозиноне с 2:0 в мач от 37-ия кръг на италианското първенство. С успеха „росонерите” запазиха шансовете си да завършат сезона в Топ 4 на Италия след попаденията на Кшищоф Пьонтек и Сусо през второто полувреме на двубоя.

Милан може да таи надежди за Шампионската лига през следващия сезон и в последния кръг на Серия А, който ще се проведе на 26 май, само ако прекият конкурент за 4-ата позиция спечели срещата си тази вечер. Шансът Милан да се класира сега не е никак малък, при условие, че Ювентус успее да преодолее Аталанта. Към момента „росонерите” и Аталанта са с по 65 точки. От своя страна Старата госпожа вече си осигури титлата в Италия.

Вратарят на домакините Джанлуиджи Донароума спаси дузпа в началото на второто полувреме при резултат 0:0, с което окрили съотборниците си за успеха. Тимът на Фрозиноне получи правото да изпълни наказателен удар за нарушение на Абате срещу Паганини, но стражът на Милан опази мрежата си суха.

В 57-ата минута Кшищог Пьонтек засече удар на Фабио Борини за 1:0. Почти 10 минути по-късно Сусо се разписа след точен удар от пряк свободен удар.