Милан увеличи аванса си на върха в италианската Серия А след домакинска победа с 2:0 над Фиорентина в среща от 9-ия кръг. "Росонерите" водят в таблицата с 5 точки аванс пред Интер и Сасуоло, които делят 2-3-о място с по 18 точки.

Двубоят на "Сан Сиро" започна с минута мълчание в памет на Диего Марадона.

Без контузения Златан Ибрахимович, Милан изкова победата в началните минути, когато паднаха и двата гола. Домакините поведоха с първата си възможност в 17-атаа минута, когато Алесио Романьоли засече топката отблизо с глава в мрежата след центриране от корнер. Фиорентина можеше да изравни в 21-ата минута, но удар на Влахович срещна гредата.

В следващите минути главно действащо лице бе съдията, който отсъди две дузпи за Милан до почивката. И двете изпълни Франк Кесие, но успя да реализира само първата в 27-ата минута. При втория наказателен удар вратарят Драговски усети посоката и спаси изстрела на Кесие.

Чалханоглу можеше да реализира трети гол за Милан в 53-ата минута, но топката срещна гредата след негов шут.
Фиорентина е без победа вече четвърти пореден мач в Серия А и тимът заема 16-о място с 8 точки.

Болоня победи Кротоне с 1:0 в друга среща от кръга. Роберто Сориано отбеляза единствения гол в добавеното време на първото полувреме. С успеха Болоня се изкачи на 10-о място с 12 точки.