След като преди време направи удар с привличането на Жерар Деулофеу от Евертън, сега италианският гранд Милан се е насочил към друг играч от нападението на "карамелите" - Ричарлисон. Според информациите от Италия, "росонерите" вече са започнали първоначални разговори с представители на бразилеца. 

Те са осъществени от техническия директор на клуба от Апенините Леонардо с близки на футболиста, като по този начин се цели да бъде избегната евентуална санкция от ФИФА за нарушаване на правилата при преговори с играч с действащ договор. 

Но дори и Ричарлисон да склони да премине на "Сан Сиро", това ще е изключително трудна за осъществяване задача. Причината е, че мърсисайдци са готови да стартират начални преговори за продажбата му, само ако имат на масата оферта от минимум 65 млн. евро. 

Надеждите на Милан са да се докопа до място в Топ 4 и да участва в Шампионската лига следващия сезон, което ще гарантира веднага приходи от 50 млн. евро за клуба. Но дори и те да бъдат изцяло инвестирани за Ричарлисон, пак ще трябва да бъде продаден някой играч. 

"Червено-черните" трябва да внимават много кого купуват и как харчат парите си, защото са поставени под мониторинг от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей и при следващо нарушение ще бъдат изхвърлени от Европа. Така Ричарлисон може да се окаже твърдо скъпо изкушение.