Бившият бразилски футболист Кака даде интервю пред английското списание „FourFourTwo“, в което даде отговор на редица въпроси от фенове.

Сред тях беше този дали наистина е отказал на Челси през зимата на 2009 година. Бившият плеймейкър призна, че наистина е отклонил предложение от английски отбор, но това е бил Манчестър Сити.

Както е известно, половин година по-късно носителят на „Златната топка“ за 2007 година премина от Милан в Реал Мадрид.

„Не, нямаше официална оферта от Челси през 2009 година, а само неформални разговори, тъй като тогава Карло Анчелоти пое отбора и двамата имахме чудесни взаимоотношения. Истинското предложение от английски клуб дойде от Манчестър Сити около шест месеца преди да отида в Мадрид. Сити бяха в ранните данни на своя проект да се превърнат в доминиращ клуб в Европа и искаха да съм сред лидерите им на терена. Аз обаче не мислех, че това беше подходящият момент да напусна Милан. За мен Реал Мадрид беше единственият клуб, заради който щях да си тръгна, ако Милан пожелаеше това. Тогава обаче това не беше трансферната политика на Милан - да продава големите си играчи. Първият такъв, който си тръгна, беше Андрий Шевченко, но клубът не искаше да го пусне. Затова накараха Шева да изрази желанието си да напусне публично. Той трябваше да обяви своето намерение на пресконференция“, заяви Кака.

„В моя случай обаче беше различно. Когато Сити направи офертата, от Милан ми казаха, че са доволни от нея и че имат желание да се стигне до сделка, за да оправят своите финанси. Вратата за напускането ми беше отворена, но аз казах: “не”. Но също така казах на клуба, че на драго сърце бих отишъл в Реал Мадрид, ако през следващия трансферен прозорец пристигне предложение от Реал Мадрид. Така и стана. Ако знаех, че по същото време Кристиано Роналдо ще дойде в Реал, решението ми щеше да бъде още по-лесно. Нищо не е по-важно във футбола от това да играеш в силен състав с най-добрите футболисти в света. Това е, което желаеш като играч. Искаш да печелиш големи трофеи - точно затова играеш. Има ли по-лесен начин да грабнеш трофеи от това да играеш заедно с най-добрите? Когато разбрах, че Кристиано идва, аз му казах: “Побързай, отборът става по-силен!” Беше невероятно да му бъда съотборник за 4 години. Все още сме много добри приятели и от време навреме се чуваме“, каза още бразилската легенда.