Наставникът на Милан Кларънс Зеедорф се изказа много ласкаво за играта на Интер преди утрешното дерби на Милано. Мачът е перлата на 36-ия кръг от Серия А и започва от 21,45 часа наше време.

Логично ден преди началото медиите на Апенините пробваха да научат от треньора с какъв състав ще посрещне „нерадзурите“. Той обаче отказа да говори по тази тема.

„Интер играе по много чист начин. Валтер Мадзари се справи много добре в Наполи, а никой не бива да се съмнява, че един от двата отбора в това дерби ще има проблеми с мотивацията“, каза холандецът.

„Бих искал да видя Милан солиден и зареден с кураж както в атака, така и в защита. Загубихме от Рома, но тази загуба ни даде повече увереност, понеже играхме толкова добре срещу един страхотен тим.“

„Вицепрезидентът Галиани ме увери, че имам пълна свобода да избера кой да започне мача. Аз избирам състава, а с Галиани поддържаме постоянна връзка. Дали имам уверенията, че ще водя отбора и през следващата година? Не се нуждая от такива, тъй като вече имам договор. Не смятам да си комуникирам с клуба посредством медиите“, каза още Зеедорф.