Треньорът на Милан Синиша Михайлович заяви, че в клуба работи с мъже, а не с деца, които да се обиждат от всяка критика.

Сръбският специалист доста често се изказва негативно относно представянето на отбора си, който започна със загуба и победа кампанията си в Серия А. Именно заради твърдият му похдод и изнурителните тренировки се говореше, че доста от водещите футболисти на „росонерите“ недоволстват и дори се е стигнало до оплакване пред изпълнителния диретор Адриано Галиани и президентът Силвио Берлускони.

Утре на Милан предстои изключително важен мач – градското дерби срещу Интер, който има две победи в първите два кръга. „Като треньор никога не съм губил дерби и се надявам тази серия да продължи още“, коментира Михайлович.

„Трябва да играем по начина, за който сме се готвили и ще се справим. Моите методи изглеждат резки, но аз привикнал към това никога да не бъда до край доволен. През последните 3 години Милан не е същият Милан. Промяната ще отнеме време, но трябва да работим така, все едно не разполагаме с достатъчно.“

„Изисквам много от себе си и от отбора. Трябва да имаме повече кураж и вяра. Моите играчи не са деца, така че се не обиждат от думи. Трудно да се оттърсиш от обидите, които години наред си слушал от феновете. Ние трябва да носим този екип с гордост и да не усещаме напрежението. Да играеш в Милан е мечта за всяко дете и си длъжне да се наслаждаваш на футбола всеки път, когато си на терена. Мисля, че моята работа ще бъде преди всичко психологическа, защото трябва да се научим да играем за победата, а не да играем, за да не загубим“, добави Михайлович.