Капитанът на Милан Рикардо Монтоливо изрази твърдо становище, че под ръководството на Синиша Михайлович тимът се представя в много по-добра светлина.

Италианският национал не отрича факта, че „росонерите“ са се нуждаели от малко повече време, за да открият своята идентичност. Грандът от „Сан Сиро“ посрещна зимната пауза в Серия А на 6-ото място, като изостава с 8 точки от лидера Интер.

„Годината беше трудно, защото започнахме от нулата“, коментира Монтоливо.

„Ние сме отбор в развитие и се нуждаехме от малко време, за да намерим истинската си същност. Имахме проблеми още от самото начало на кампанията в първенството, но после заиграхме по-добре.“

„В някои случаи можеше да се прадставим по-добре и да имаме няколко точки повече, но все още смятам, че битката е открита. Нашият отбор има голям потенциал и можем да се подобрим доста. През януари трябва да покажем от какво сме направени.“

„Съставът е доста сплотен и го показахме в най-трудните моменти. Дори срещу Фрозиноне, когато в края на първото полувреме изоставахме с гол, можехме да се разпаднем, ала вместо това се събрахме и с желание преобърнахме мача. Ако продължим по същия начин, резултатите няма да закъснеят. Заслугата е изцяло на треньора Михайлович, неговият щаб е много добре подготвен. Михайлович е наставник, който заслужава доверие, а да водиш Милан не е лесна задача“, добави Монтоливо.