Треньорът на Милан Винченцо Монтела не подходи с излишни фанфари към успеха над Байерн Мюнхен в контролен мач, който се игра тази нощ. „Росонерите“ надиграха германския шампион след дузпи (5:3), а редовното време завърши при 3:3.

Италианците продължават участието си в приятелския турнир International Champions Cup с двубой следващата събота, когато ще срещнат Ливърпул.

„Изиграхме мача много добре и съм много доволен, че създадохме трудности на Байерн“, спомена Монтела на пресконференцията след победата. „Това е една мъничка основа, върху която да стъпим и да развиваме работата си към по-високо ниво.“

„Мачът беше отличен, като се има предвид качеството на нашия съперник. Това, което ми хареса най-много, бе жертвоготовността на играчите. Вижда се, че отборът има желание да се развива и да се труди. Имам група от футболисти, която е готова да изгради нещо голямо. Нашата цел е да играем футбол, който радва окото и който се уповава върху контрола на топката. В мачове като този е важно представянето, а не толкова резултатът. Знаехме как да се справим с напрежението и това ме радва особено много“, допълни Монтела.