Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри продължава да твърди, че отборът му играе добре, и го направи отново след загубата с 2:3 от Ювентус в дербито на кръга в Серия А.

"В момента е невъзможно да си говорим за някакви цели. Трябва да възстановим играчите, да играем мач за мач, и да се опитваме да се изкачваме в класирането," заяви Алегри пред Sky Sport Italia. "Играхме добре, въпреки че направихме някои грешки, и позволихме на Ювентус да създаде твърде много положения. И двата отбора се представиха добре, но ние направихме повече грешки."

Филип Мексес бе изгонен в края на мача, но можеше да получи червен картон и по-рано, за удар срещу Джорджо Киелини, който арбитърът подмина. "Не беше удар, беше меле в наказателното поле, и той го избута. Щом държите да го наричате удар, нека да е така, но в пеналта има всякакви удари. Той дори не закачи лицето му. Изобщо не бе юмручен удар," коментира Алегри.

"Нормално е, когато се срещат два класни отбора, всяка грешка да се наказва. Трябваше по-рано да затворим техните стрелци. Но сезонът е дълъг, и ние ще се опитаме да излезем напред. Ще видим някъде около Коледа къде ще се намираме," продължи наставникът, спряган за уволнение.

"Според класирането в момента, имаме осем точки, това значи, че толкова сме си заслужили. Не се изискват някакви специални знания, за да кажеш, че Милан не се представя много добре, щом има само осем точки," добави Алегри.

Той бе запитан и за представянето на бившият футболист на "росонерите" Андреа Пирло, който вкара за Юве. "Този въпрос ми се задава непрекъснато. Андреа е шампион. Той напусна Милан по няколко причини, но не защото нямаше място за него тук. Досадно е да говорим за това непрекъснато. Никой не се съмнява в таланта на Пирло, но ако говорим за него, трябва да говорим за всички наши бивши играчи също," завърши той.