Легендарният стадион "Сан Сиро" ще бъде сринат със земята и близо до него ще бъде построен нов, на който отново ще домакинстват миланските грандове Интер и Милан. Новината съобщиха италианските медии, цитирайки източници от двата клуба. 

Всъщност, в неделя се е състояла последната среща между "росонерите" и "нерадзурите" по плановете за новото им общо съоръжение. И те са стигнали до извода, че най-добре е да вложат общо 750 млн. евро за нов и модерен дом, отколкото да хвърлят почти същата сума, за да реновират митичния "Джузепе Меаца". 

Новият стадион ще е с капацитет 60 хил. места, с 20 хил. по-малко от настоящия. Ще има обаче и подвижна трибуна от още 5000 места, която ще бъде изваждана при нужда. Тя ще се ползва най-вече при концерти и други събития. 

Надеждите на двата клуба са съоръжението да отвори врати за сезон 2022/2023. Когато това се случи, "Сан Сиро" ще бъде сринат. Легендарното съоръжение отвори врати за първи път на 19 септември 1926 г. и оттогава Милан играе на него. Интер се мести на стадиона от 1947 г.