Милан и Сампдория не се победиха, завършвайки 0:0 на "Сан Сиро" в двубой от 18-ия кръг на Серия А. Дебют за "росонерите" направи Златан Ибрахимович, който се появи на терена в 55-ата минута на двубоя на мястото на Кжищоф Пьонтек. Но ефектът "Ибра" не подейства на "росонерите" и за пореден път разочароваха своите фенове.

Милан стартира по-агресивно двубоя и притисна съперника си. Гостите от своя страна играеха стабилно в защита в първите минути и не допускаха опасности пред Аудеро. Постепенно играта се изравни и действията на терена се преместиха в средата на терена.

В 23-ата минута дойде и първото по-чисто голово положение. Сусо центрира от ъглов удар на първа греда, Крунич продължи с глава, но Пьонтек бе блокиран на голлинията и не успя да засече в мрежата.
Веднага след това Джакомо Бонавентура стреля от въздуха, но ударът му бе блокиран.

Три по-късно стражът на гостите спаси удар от близо на Сусо.

В средата на първото полувреме треньорът на Сампдория Клаудио Раниери бе принуден да направи принудителна смяна, след като Гастон Рамирес се контузи и на негово място се появи Фабио Депаоли.

Малко по-ксъно стражът на гостите изби с мъка влизащата под гредата топка след центриране на Ернандес и рикошет в крака на защитник на Сампдория.
Веднага след това влезлият като смяна Депаоли бе принудително заменен от Якуб Янкто

В  добавеното време на първата част Сампдория реализира гол чрез Янкто, но той бе отменен заради засада на Маноло Габиадини, който бе зад гърба на защитата.
Веднага след това Сусо центрира остро в наказателното поле, но Бонавентура и Пьонтек си попречиха и вратарят улови без проблеми.

По този начин двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство, което накара тифозите да изпратят с освирквания футболистите.

В началото на втората част Тео Ернандес изби решително от голлинията удар на Габиадини. Нападателят се възползва от груба грешка на Бенасер в центъра. Донарума се намеси, но топката продължи към мрежата и левия защитник се намеси предотвратявайки сигурен гол. 

В 55-ата минута тифозите изпаднаха в екстаз след като Ибрахимович се появи на мястото на Пьонтек.

Но веднага след това Сампдория можеше да поведе. Габиадини остана сам срещу Донарума, но за пореден път не успя да го преодолее. 

В ответната контраатака, Ибрахимович подаде в наказателното поле към Леао, но ударът на португалецаа бе блокиран.

По-късно Давиде Калабрия направи поредна груба грешка връщайки топката към Мусакио. Маноло Габиадини се възползва от това, финтира излезлия Донарума, но след това не стреля в опразнената врата, а високо над нея. Това бе поредна отлична възможност за гостите.

В 59-ата минута Сусо центрира в наказателното поле, Ибрахимович стреля с глава, но Колей изчисти от голлинията.

Минути по-късно испанецът отново центрира от фаул в наказателното поле, шведът стреля с глава, но в ръцете на Аудеро. Веднага след това стражът отрази и плътен удар на Чалханоглу.

Милан продължи да търси успеха, но се спираше в стената изградена от "генуезките" защитници. До края на двубоя Рафаел Леао имаше две отлични възможности, но ги пропусна и двете нули останаха непроменени на таблото.

Така Златан Ибрахимович не успя да подейства на "росонерите" и те продължават с посредственото си представяне в Серия А. Тимът заема 12-ата позиция, докато Сампдория е на 16-о място.

 

СЪСТАВИТЕ:

МИЛАН (4 - 3 - 3): Дж. Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Т. Ернандес, Крунич, Бенасер, Бонавентура (56 - Леао), Чалханоглу, Сусо, Пьонтек (55 - Ибрахимович)

САМПДОРИЯ (4 - 3 - 1 - 2): Аудеро, Бережински, Шабо, Колей, Муру, Торсби, Виейра, Линети, Рамирес (30 - Депаоли (42 - Янкто), Габиадини, Куалярела