Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира случилото се със своя играч Тиемуе Бакайоко, който отправи обиди към специалиста. Гатузо, който бе известен със своя буен нрав като играч, сподели, че ще разреши проблема при закрити врати, "използвайки моя език, който не мога да покажа по телевизията. Ще се срещнем в стая очи в очи и ще видим."

Гатузо все пак бе доволен от успеха с 2:! над Болоня, който връща тима му на пето място с равни точки с Рома и на три зад Аталанта, и четири зад Интер.

"Това са важни точки, тъй като бяхме шести, сега сме на позиция за Шампионска лига. Не сме в перфектна форма и знам, че трябва да работим здраво, което и направихме."

Седмицата бе натоварена за тима на Гатузо, тъй като включваше петдневен лагер преди мача, дошъл главно заради закъснението на Бакайоко от един час за тренировка.

"Играчите ми бяха ядосани, защото ги държах далеч от семействата за пет дни, така че им казах да превърнат яда в позитивна енергия на терена и мисля, че го направиха."

Скандалът с Бакайоко дойде, след като Гатузо му каза да загрява заради контузията на Лукас Билия. Бакайоко обаче бе твърде бавен и затова треньорът вкара вместо него Жозе Маури, след което двамата с Бакайоко имаха разпален разговор на тъчлинията.

"Това, което се случва е наша работа и се случва в нашата съблекалня. Казах на Бакайоко да се подготви, той се забави, така че повиках Жозе Маури."

"Носим престижна фланелка, трябва да се носи чисто и с гордост. Чаках 7-8 минути, а той дори не си беше сложил корите. Играчите могат да ми казват всичко, но най-основното е да не им липсва уважение към съотборниците и атмосферата в съблекалнята."

"Сега имаме други приоритети. Ще видим в края на сезона, като училищен доклад, кой се е държал добре и кой зле. Всеки може да ме обижда на тъчлинията, но ще се видим в стая очи в очи и ще видим."

"Искам да разреша това в съблекалнята и да говоря на моя език, което не може да стане по телевизията. Така че нека се фокусираме на победата и да не губим време за други въпроси", допълни Гатузо.