Директорът на Милан Звонимир Бобан даде обяснение за раздялата с треньора Марко Джампаоло. Специалистът бе уволнен преди няколко дни, а на негово място бе назначен Стефано Пиоли.

Хърватинът бе един от хората, които настояваха за назначението на Джампаоло през лятото, но след слабото начало на сезона се стигна до логичната раздяла.

“Всеки ден се питам защо съм в Милан. Не, шегувам се. Щастлив съм отново да се боря за клуба на сърцето ми. Не обичам арогантността. Шампионите често имат високо самочувствие, но аз вече не съм футболист. След като спрях да играя не знаех нищо за живота, но започнах да уча и постепенно натрупах знания. Започнах за изисквам повече от себе си."

"В момента нещата са трудни за Милан, защото уволнението на треньора е поражение за отбора. Марко е страхотен човек и много съжалявам, че нещата се развиха така. Но това бе единодушно решение с надеждата да подобрим ситуацията в клуба. Когато видиш, че не вървиш в правилната посока, разбираш, че е време за смяна. Мисля само за доброто на Милан и искам той да се върне там, където му е мястото, където беше моят Милан. Работим на всички фронтове това да се случи възможно най-скоро”, заяви Бобан.