Андреа Аниели смята, че Милан и Интер ще са в по-добра ситуация, ако имат собствени стадиони. Двата милански гранда работят над нов стадион за 60 хиляди, който да замени "Сан Сиро".

Аниели бе попитан по темата и от гледна точка на това, че Юве направи същото през 2011-а, заменяйки "Деле Алпи" с новия си стадион.

"Трябва да мислиш какво прави един стадион модерен. Модерна система със своите нужди, така че да бъде използвана на 360 градуса, спонсори за техните активност и пространства. В това отношение, годините си личат при "Сан Сиро". Има го от 1925 и ако трябваше да избера, щях да заложа на модерна инсталация, напълно нов."

"Не може да си носталгичен, когато гледаш към иновации, нещата, които трябва да дадат възможно най-добрите условия за футбол в днешния свят, а един стадион живее 365 дни в годината."

"Ако решението зависи от мен, бих заложил на напълно нова система в действие. Смятам, че всеки би желал собствен стадион, сещайки се за Ливърпул и Евертън, Манчестър с два стадиона, градове подобни и дори по-малки от Милано. Два стадиона би било идеално."

"След това, има много въпроси, свързани с икономиката, финансите и планирането. Зависи от клубовете да направят собствените си сметки. Ако имах стадион, бих искал да е ексклузивно за отбора и клуба, които представлявам, така че Интер да има собствен стадион и Милан свой."

"В Торино често ни критикуват, че имаме стадион с 41 хиляди места, но не съжаляваме. Трябва да имаш приоритет в това да пълниш стадиона всеки мач."