Дългоочакваната смяна на собствеността в Милан изглежда все пак ще се случи. Няколко от изданията в Италия твърдят, че 3-и март ще се окаже съдбовната дата, като няма да има други засечки.

„Тутоспорт“ твърди, че между 20-и и 27-и февруари китайските бизнесмени от Sino-Europe Group ще депозират 320 милиона евро по сметка на настоящия собственик – компанията „Фининвест“. Медията има информация, че азиатците ще предложат още 100 милиона евро, които ще бъдат инвестирани в подобряването инфраструктурата на клуба, а допълнителни 100 милиона ще бъдат заделени за летни покупки.

Следващите две срещи между настоящите и бъдещите ръководители ще бъдат насрочени за 1-и и 3-и март, като се очаква тогава развръзката най-сетне да настъпи. Продажбата на „росонерите“ се оказа изключително протяжно начинание, като по план през декември 2016 година всичко трябваше да е приключило. Отлагането стигна до март, тъй като китайското правителство наложи рестрикции за инвестирането на подобни суми в чуждестранни предприятия.