Собственикът на Милан Йонхон Ли има срок до понеделник да извърши планираното увеличение на основния капитал с 10 милиона евро, иначе рискува да загуби клуба.

Китайският бизнесмен пое ангажимент да покачи с 60 милиона капитала на „росонерите” като част от сделката за придобиване. Предният превод от 10 милиона евро също закъсня и още тогава имаше опасения, че издръжката на Милан е твърде голяма хапка за Ли. През март бордът на директорите гласува отсрочка с 12 календарни дни, която се оказа ключова. Ако се съди по индикациите в момента, този път китаецът няма да се радва на същата благосклонност.

Ли и Милан като отделен субект дължат крупна сума на американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт”. Задълженията трябва да бъдат изчистени до октомври, а същевременно босът трябва да изпълнява точка по точка първоначално зададения план.

Ако срокът за погасяване не бъде спазен, „Елиът Мениджмънт” има пълното право да поеме контрола върху италианския гранд. Това може да се случи още в понеделник, ако Ли пропусне сроковете за поредното увеличение на капитала.

Според „Ил Соле 24 Оре” бизнесменът бил събрал половината от сумата, ала това няма да значи нищо, ако плащането не бъде в пълен размер. Провал на азиатеца ще въоръжи „Елиът Мениджмънт” с правото да го пренебрегне и да отпусне нов кредит на клуба или още отсега да поеме управлението.

Още по темата:

Големият кредитор с ултиматум до собственика на Милан

Брутален разкол в Милан заради оферта от Дубай

Тотална разпродажба на звезди в Милан

Берлускони: Ще откупя обратно Милан, ако...