Бившият вратар на Реал Мадрид - Икер Касияс, сравни Карло Анчелоти с хамелеон. Пред испанския AS той  анализира настоящето на Белия балет, класирането за полуфиналите на Шампионската лига и предстоящото Ел Класико. С град Лос Анджелис като място, Касияс призна, че би искал да играе в MLS.
 
"Анчелоти е треньор, който знае много добре как да спечели съблекалнята. Освен това бих го сравнил с  хамелеон, който знае как и кога да променя отбора. Мисля, че е много добре, че Карло е в Реал Мадрид, защото той знае как да прави нещата наистина добре. Той е влюбен в града и в Испания и кклубът само печели с такъв треньор", смята Касияс.
 
Според него случилото се през седмицата в Шампионската лига ще повлияе върху Ел Класико, което е тази вечер.

„Барселона идва в Мадрид, след като премина през депресия, тъга и гняв от отпадането в Шампионска лига. От друга страна в Реал са на обратния полюс - има еуфория, енергия и увереност. Затова в момента "лос ланкос" са фаворити. При победа отборът ще подпечата титлата, дори равенството оставя Барселона с илюзорни шансове", отчита Касияс. 

Той признава, че не е фен на MLS, но би се радвал да може да играе поне една година в Съединените щати.
 
"Не следя много МЛС, но виждам, че нивото се подобрява всяка година и все повече играчи от Европа идват да играят тук. Примерите са Бекъм, Ибрахимович, Чичарито, Бейл, Меси, Луис Суарес и  Бускетс. И аз бих искал да опитам. Да живееш една година в Съединените щати ще е обогатяващо, би ми харесало", призна вратарят.