Отборът на Милан открива новата кампания в Серия А с домакинство на Удинезе. Мачът е днес от 19:30 часа и може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 3 HD.

Удиензе е един от коравите съперници за италианския шампион, като последните три мача между двата тима завършиха при равенства. Тимът на Андреа Сотил направи разочароващ сезон, завършвайки на 12-то място в крайното класиране, но често бъркаше плановете на грандовете през миналата кампания.

От своя страна Милан успя да прекъсне цяла декада и да триумфира титлата в Италия, сега очакванията на феновете са още по-високи.

Стефано Пиоли осъществи някои промени в състава си през лятото, но въпреки това „росонерите” направиха солидна подготовка. Милан спечели четири от петте си контроли по време на своята подготовка.

Не същото обаче може да се каже за отбора на Удинезе. По време на лятната пауза клубът бе напуснат от няколко ключови имена, а най-притеснителното за феновете на тима е, че на техните места не бяха привлечени заместници. Молина премина в тима на Атлетико Мадрид, докато бъдещето на Жерар Деулофеу продължава да бъде неясно предвид сериозния интерес от Наполи. Дестини Удодже пък подписа с Тотнъм, но ще играе в Удинезе под наем.

От своя страна Милан загуби Франк Кесие, който премина в Барселона със свободен трансфер, но в тима бе привлечено белгийското дуо – Дивок Ориги и Шарл де Кетелаере. Стефано Пиоли не може да разчита за мача на ЗЛатан Ибрахимович, който се възстановява след операция на коляното, както и Сандро Тонали, който също е с травма. Под въпрос за срещата е и Оливие Жиру.