Капитанът на Милан Алесио Романьоли е изнендаваща трансферна цел на испанския гранд Барселона, твърди AS. Според испанското издание 27-годишният централен защитник може да се окаже второто ново попълнение на “лос кулес”, пристигащо на “Камп Ноу” със свободен трансфер от Милан. Както е известно, котдивоарският халф Франк Кесие е с изтичащ договор на “Сан Сиро” и вече се споразумя с каталунците, чиито цветове ще защитава от лятото.

Романьоли изглежда е в радара на “блаугранас” от известно време и спортният директор Матеу Алемани лично се е заел със задачата да доведе бранителя на “Камп Ноу”. Смята се, че отличните отношения между президента на Барселона Жоан Лапорта и личния агент на футболиста Мино Райола само биха спомогнали за потенциален трансфер. Сериозен интерес към Романьоли има и от страна на римския Лацио, чийто фен е футболистът.

Друг фактор, който може да направи възможен този трансфер, е желанието, според AS, на старши треньора на Барселона Шави Ернандес клубът да подпише с още един централен бранител, в добавка към датчанина Андреас Кристенсен, който ще се присъедини към “лос кулес” през лятото като свободен агент от Челси.

На “Камп Ноу” виждат в лицето на Романьоли доста добър вариант за партньор в сърцето на отбраната на уругваеца Роналд Араухо, който вчера поднови договора си с “лос кулес”. Възможно е това лято в Барса да заиграе и друг бранител на Челси - Сесар Аспиликуета.

Освен това в последните дни стана ясно, че Антонио Рюдигер се е разбрал с Реал Мадрид да облече бялата фланелка на “лос меренгес” през лятото и това може да усили желанието за отговор на трансферния пазар от страна на Барселона.