Наставникът на Барселона – Карло Анчелоти, призна след победата с 3:2 над Барселона в Ел Класико, че тимът му вече докосва титлата в Испания. Италианецът обаче призова играчите си да не се отпускат, въпреки солидната преднина, която имат на върха.

Реал е лидер със 81 точки, а Барселона вече изостава от „кралете” на цели 11 пункта.

„Определено това е много важна стъпка за нас. Вече имаме голямо предимство, но не можем да се откажем от борбата. Трябва да вземем още точки и да се подготвим за полуфиналите в Шампионска лига”, сподели Анчелоти.

Един от головете на Реал дойде от дузпа, вкарана от Винисиус през първото полувреме, а през втората част Барса бе много близо до това да реализира чрез Ямал. Младокът отклони топката след центриране от ъглов удар, а Лунин се намеси, но като че ли закъсня и изби топката зад голлинията.

След преглед на ситуацията с ВАР, попадението не бе зачетено, а след края на срещата Шави Ернандес се оплака, че тимът му е бил ощетен.

„Не искам да давам мнение за това какво мисли Шави. Всеки има своето мнение. Предпочитам да говоря за мача. В него имаше добри моменти и за двата тима, в крайна сметка ние успяхме да спечелим с последната си капка енергия. Намираме се на добра позиция в класирането”, каза още Анчелоти.

Италианецът допълни, че преценката на съдиите за положението на Ямал е била правилна.