Спортният директор на Айнтрахт Франкфурт Фреди Бобич заяви, че клубът иска да задържи нападателя Андре Силва за постоянно. Португалският нападател бе отдаден под наем от Милан за две години. Но европейският шампион сподели, че тази сделка няма нищо общо със съдбата на Анте Ребич, който играе като преотстъпен при „росонерите“ от немския клуб.

Двамата нападатели размениха местата си с двугодишна сделка за наем, но всичко това се случи в последния момент и клубовете нямаха време да стигнат до споразумение за задължително откупуване и съответните суми за това.

„Нашето намерение е ясно – искаме да задържим Андре Силва, след като изтече двугодишния наем. Но естествено трябва да се справим с реалностите в момента“, коментира Бобич пред „Гадзета дело Спорт“.

„Същото важи и за Анте Ребич. Щастлив съм, че се справя добре в Милан, след трудното начало, но не се съмнявах, че и двамата нападатели ще имат страхотен сезон. Все още е твърде рано да говорим за окончателните сделки, има много време“, добави още той.

Андре Силва отбеляза девет гола и направи четири асистенции в 26 мача през сезона за Айнтрахт Франкфурт.

„Харесваме го. Многократно ни каза, че е много щастлив в Германия. За нас беше важно да го вземем за две години, тъй като през последните месеци той смени няколко държави и искахме да му покажем, че сме готови да му дадем някаква последователност. Двете сделки са отделни“, заяви Бобич.