Германският шампион Байерн продължава да навлиза в познатия мощен ритъм по време на лятната си подготовка. След слабия старт в проверките на турнира International Champions Cup и поражението от Арсенал с 1:2, последва победа над Реал Мадрид с 3:1. Сега баварците затвърдиха добрите впечатления с успех и над Милан с 1:0. 

Автор на единственото попадение беше Леон Горецка дълбоко в добавеното време на първата част. Въпреки приятелския характер на срещата и възможността двамата наставници да направят неограничен брой смени, те се задоволиха с общо десет такива, което показва, че полека-лека избистрят съставите си за новия сезон. 

Първата част беше равностойна, като Кингсли Коман, Корентен Толисо и Йосуа Кимих изпуснаха интересни възможности за германския първенец, докато Тео Ернандес, Давиде Калабрия и Хакан Чалханоглу не можаха да дадат преднина на "росонерите". 

Най-чистата ситуация в тези минути се откри пред Даниел Малдини от състава на "червено-черните", който в 23-та минута се оказа на изгодна позиция в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри над напречната греда. 

Лошата новина за Милан беше контузията на новото попълнение Тео Ернандес в края на първата част, коята наложи и принудителната му смяна. Все още не е ясно колко време ще отсъства привлеченият от Реал Мадрид футболист. 

Заради забавянето около неговата травма продължението на първото полувреме беше по-дълго, а в самия му край се стигна и до единственото попадение в мача. В третата минута на добавеното време Йосуа Кимих пусна по конец пас за Леон Горецка в наказателното поле, той се измъкна от защитник и с плътен удар по земята препарира вратаря за 1:0. 

Равностойната игра между двата тима продължи и след подновяването на играта, като Кшищоф Пионтек изпусна две невероятни възможности за италианците, а Томас Мюлер и Тиаго Алкантара не бяха точни за баварците. 

Най-чистата възможност пред Милан за изравняване имаше Патрик Кутроне в 65-та минута, но ударът му от наказателното поле беше отразен с огромна класа от вратаря на германския първенец Мануел Нойер. В крайна сметка този резултат се запази до края и Байерн ликува с победата в този равностоен и интересен мач.