Един от най-влиятелните футболни агенти Мино Райола вече е започнал офанзива по трансфера на вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума в ПСЖ, пише "France Football".

Гатузо повежда война за две звезди на Милан

Според френското издание, Райола от няколко месеца води преговори с парижани. Очаква се в съвсем скоро време да има развитие по случая и да стане ясно дали футболистът ще остане или не на "Сан Сиро". 

От друга страна пък "росонерите" като че ли се готвят за евентуален трансфер на Донарума. Те взеха превантивни мерки като  се разбраха със стража на Наполи Пепе Рейна, който ще премине като свободен агент през лятото, когато изтича договора му с клуба.

Според слуховете исканата сума за Джиджо възлиза на стойност 100 милиона евро, но към момента от Милан са готови на сделка и за 60 милиона евро.

Старши треньорът на "росонерите" Дженаро Гатузо изобщо няма желание да се разделя с 19-годишния страж. Наскоро се появи информация, че наставникът ще стори всичко по силите си, за да предотврати евентуален негов трансфер или такъв на крилото Хесус Хоакин Саенс-Сусо.

Освен ПСЖ към Джиджо проявява интерес и Реал Мадрид, а предвид затрудненото финансово положение „росонерите” трудно биха отказали щедра оферта.