Бившият полузащитник на Барселона Ален Халилович сподели, че все още може да бъде прекия наследник на именития си сънародник Лука Модрич на световната сцена на футбола. 

Халилович беше привлечен в Барселона през 2014-та година като един от най-големите таланти в света, но кариерата му оттогава е в застой. През 2016-та година той премина срещу 5 милиона в немския Хамбургер, преди през 2018 като свободен агент да акостира при италианския Милан.

В момента халфът е под наем в холандския Хееренвеен, а за него лично целта е най-сетне да се наложи в даден отбор и да покаже на какво е способен. 

"Хееренвеен направиха всичко възможно, за да ме привлекат, за което съм благодарен. Холандското първенство ми подхожда и имам за цел да стана един от най-добрите играчи в лигата, както и в цяла Европа", сподели Халилович.

"В Милан бяха разочаровани от престоя ми в Стандард Лиеж и затова решиха да ме пратят тук. Все още лично аз имам чувството, че мога да достигна нивото на Лука Модрич", завърши със смело предсказание хърватинът.