Хърватските фенове продължават да затвърждават мнението за себе си, че са едни от най-необузданите индивиди в света на футбола. След като низки страсти владяха Сплит при гостуването на Левски на Хайдук през лятото и местни лумпени едва не убиха български момчета, сега и ултраси на Риека се доказаха като освирепели хулигани. 

Агитка от около 5000 хървати се изсипа в Милано за мача на уж любимия им отбор с Милан от Лига Европа. Но вместо да подкрепят тима си, те се заеха да трошат и да вилнеят в красивия италиански град, непровокирани от нищо и никого. 

Според информациите, хърватите били масово пияни и дрогирани и замеряли с предмети обикновените хора в центъра на града. Освен това палели и факли, които хвърляли по случайни минувачи, а един от пияните и дрогирани лумпени се покачил на статуя от Средновековието и свалил панталоните и гащите си на върха ѝ. 

Освен това лумпенизираните гамени потрошили всяка спирка на градския транспорт, до която се докопали, включително и две станции на метрото. Не е ясно защо полицията не е реагирала да ги прибере на топло и впоследствие да бъдат съдени по бързата процедура за издевателствата си.