По-малко от три седмици преди първия мач от италианската Серия А трансферният пазар на Милан все още не е тръгнал в посоката, в която феновете на тима се надяват. На 13 август действащият италиански шампион ще играе на „Сан Сиро“ срещу Удинезе в първия си официален двубой.

Надеждата на Стефано Пиоли за тогава е да има на разположение Шарл Де Кетелар. Белгийският атакуващ халф е голямата цел на „росонерите“ през това лято, но преговорите за него вървят изключително трудно, пише „Кориере дела Сера“.

Контактите между Брюж и Милан продължават, но дистанцията в исканото и предлаганото остава. Намерението на директортите на „Дявола“ Малдини и Масара беше да затворят сделката до средата на тази седмица, но това за момента не се получава.

Все още има време до края на седмицата, но няма да е лесно да се стигне до споразумение.

Във вторник (26 юли) беше организирана среща между двата клуба в Швейцария в нов опит за споразумение, от който не призлезе нищо - Брюж не намали претенциите си, Милан не повиши офертата си.

Източникът пише, че вероятно двете страни взаимно ще си поставят своеобразен краен срок за мъчителните преговори и ако дотогава не е налице договорка, то италианският тим ще се насочи към алтернатива на Де Кетелар.