Уникално спортно съоръжение ще приеме мачове по време на световното първенство по футбол през 2030 година. Както е известно, домакини на форума ще бъдат три държави – Мароко, Португалия и Испания. Първите три мача от турнира обаче ще се проведат съответно в Аржентина, Парагвай и Уругвай. По този начин от ФИФА смятат да отбележат навършването на 100 години от първото световно първенство.

Преди няколко дни стана ясно, че Мароканската футболна федерация възнамерява да остави своя диря в предстоящия Мондиал след шест години с построяването на най-големия футболен стадион в света. Със строежа на уникалния стадион, който ще бъде с капацитет от 115 хил. седящи места, ще се заеме, компанията която изгради стадиона на английския Тотнъм – Populous.

В Мароко се надяват, че ултрамодерното съоръжение ще им спечели правото да бъдат домакини на финалния мача на турнира, въпреки сериозната конкуренция на стадиони като „Камп Ноу” и „Сантяго Бернабеу” в Испания. И двете съоръжения преминават през много сериозна реконструкция.