Новият сръбски национал Лазар Самарджич се появи на сбора на „орлите“ в Стара Пазова. За балканската страна предстоят два мача от квалификациите за Евро 2024 в Германия - срещу Литва и Черна гора.

В първия си ден като сръбски национал, Самарджич сам се похвали с повиквателната със стори в Инстаграм.

Лазар Самарджич стори

източник: Instagram.com

Атакуващият халф е звездата на Удинезе през този сезон – 4 гола и 3 асистенции за „зебрите“ в Серия А. Левичарят имаше голяма заслуга и за победата над Милан в последния кръг (3:1 на „Дачия Арена“).

Той е роден в Берлин и е преминал всички юношески гарнитури на Германия. В западноевропейската страна е играл за Херта и РБ Лайпциг, а отскоро името му е свързано именно с трансфер в посока червено-черната част на Милано.

Когато Драган Стойкович обяви списъка си с национали за първите квалификации, името на Самарджич събуди най-голям интерес у западните ни съседи.

Самият Пикси обясни накратко ситуацията: „Контактът със Самарджич не е отскоро, от миналата година е. Имаше мач между Удинезе и Милан (б.р. първи кръг на сезон 22/23 в Серия А, „росонерите“ побеждават с 4:2). Журналистите се чудеха какво ще гледа селекционерът на Сърбия на Милан? Не бях там заради Милан, а заради малкия Самарджич, за да се уверя в качествата му“.

„Към края на годината се разбрахме да се срещнем и да се видим отново през март. Аз от своя страна направих всичко възможно, разговарях с него и баща му. Успяхме! Вярвам, че ще бъде хубаво и приятно за него с нас“, завърши селекционерът Стойкович.