Милан успя да се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига, след като задържа равенство 0:0 в реванш от 1/8-финалните сблъсъци в най-престижния европейски клубен турнир. Кристиян Ромеро беше изгонен за втори жълт картон в 77-а минута, а за целия мач англичаните отправиха едlа един-единствен точен удар и изглеждаха напълно безидейни в атака, докато "росонерите" бяха солидни и заслужиха напълно продължаването си напред. 

38 снимки

Първият двубой между двата тима завърши с победа на “росонерите” с минималното 1:0 на “Сан Сиро”. 

Домакините започнаха по-настоятелно, но в първите десетина минути Милан се държеше дисциплирано и не допускаше грешки в защита. В 18-а минута Жуниор Месиас се оказа на хубава стрелкова позиция, но ударът му беше доста неточен. 

Ритъмът на мача ставаше все по-накъсан с напредването на полувремето, като добрите атаки бяха рядкост.

Центриране на Кейн в 35-а минута рикошира в защитник, което принуди Менян да се намесва, но това остана единствения момент на някаква опасност пред италианската врата за полувремето. 

В началото на второто полувреме проблемите на домакините продължиха, като Браим Диас успя да закара топката на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му беше париран по страхотен начин от Форстър. 

В 64-а минута Хойбйерг успя да събере избита топката пред наказателното поле, преодоля двама и стреля от малък ъгъл, а Менян спаси с вещина. Три минути по-късно Жиру успя да отправи немощен удар от сложан позиция, който не затрудни много Форстър. 

В 77-а минута сякаш надеждата за Тотнъм общо взето угасна. Кристиян Ромеро си изкара глупав втори жълт картон и остави тима си с 10 на терена. Шест минути по-късно Тонали пропусна хубав шанс да реши всичко. 

Дълбоко в добавеното време Хари Кейн видя как негов удар бива брилянтно спасен от Майк Менян, а в отстрещната контраатака Дивок Ориги нацели гредата. 

Ето и съставите на двата тима:

Тотнъм: Форстер, Ромеро, Лангле, Дейвис, Емерсон, Скип, Хойбйерг, Перишич, Сон, Кулушевски, Кейн;

Милан: Менян, Томори, Тиау, Калулу, Ернандес, Крунич, Тонали, Месиас, Диас, Леао, Жиру;