Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви, че до голяма степен футболистите му ще бъдат подвластни на емоцията в утрешния двубой от 1/16-финалите на Лига Европа срещу италианския гранд Милан. “Орлите” приемат “росонерите” в четвъртък от 20:00 часа.

В Италия: Милан излиза с най- доброто срещу Лудогорец

“Надявам се утре да станем свидетели на една добра игра. На един качествен двубой, какъвто се очаква от цяла България. След като се изтегли жребия, мислехме непрекъснато за тази дата 15 февруари. Цялото внимание е насочено към този двубой, тъй като за нас е огромно предизвикателство. Като се всеки треньор се надявам на успех утре, въпреки че ще бъде много трудно", каза Херо.

“За радост няма проблеми с контузени играчи. Единствено имаме проблеми с Клаудио Кешерю, който е наказан за 2 мача и Натанаел за 1", допълни той.

"Естествено, че вярвам, че отборът може да победи Милан. Ако не вярвах, нямаше да съм треньор на този отбор. Надявам се единствено късметът и шансът да са с нас утре. Това дали ще има подценяване от тяхна страна, не мога да кажа. Но се надявам да има, защото ще е плюс за нас. Нашите футболисти са на гребена на емоцията, това го видяхме още докато се теглеше жребия. Каквото и да си говорим утре емоцията ще бъде водеща", категоричен е наставникът на разградчани.

“Добре запознати сме със състава на Милан. Гледали сме ги много пъти по телевизията и на живо. Мисля, че в последните мачове Милан играе отлично. Във футбола най-важни са резултатите. Дали ще има някакви промени в тактическо отношение, ще разберете утре. Смятам, че пред собствена публика, нашият отбор ще бъде офанзивен. Надявам се да го покажем”, завърши Димитров.

Очаква се отборът на Милан да кацне на летището във Варна в 17:15 часа. От там директно "росонерите" ще потеглят към Разград.

Пресконференцията на Дженаро Гатузо и един от футболистите му е насрочена за 19:30 часа. Италианският отбор няма да има официална тренировка в Разград.