Дете, участник в две издания на Milan Academy Junior Camp Bulgaria, е поканено на проби в Милан. Страхотната новина сподели Ивайло Рачев, който създава проекта Milan Academy Junior Camp в България и работи за неговото развитие и популяризиране от 2011 година.

Мерт Дурмуш е името на 14-годишния талант от град Ловеч, който е забелязан още по време на участието му на лагера в Дряново през 2017 година. Миналото лято, по време на кампа в Несебър и най-вече в началото на тази година, когато участва в едноседмична Experience програма в Милано, Мерт отново демонстрира своите безспорни качества и резултатът не закъснява.

В края на месец май, Мерт Дурмуш и неговите родители ще заминат за една седмица в Милано, където детето ще бъде на проби, след като премине медицински тестове.

На базата Висмара – домът на детско-юношеските гарнитури на росонерите, Мерт ще тренира наравно със своите връстници от гранда Милан. Това няма да е първото посещение на малчугана във Футболният център на ДЮШ на Милан. След лагера в Дряново, Дурмуш бе сред избраните да участват на Milan Academy Junior Camp Day, който традиционно се провежда на Висмара и на който са събрани най-добрите деца, участвали в Milan Academy Junior Camp от цял свят.