Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски отново алармира, че отборът може да не съществува през следващия сезон. Наставникът говори след загубата от Балкан Ботевград, която сложи край на сезона на неговия тим в НБЛ. 

„Нищо не знам за следващия сезон. Класирането нищо не значи, защото ако значеше в България нещо, миналата година Левски е носител на Купата, ние финалист и бронзов медалист в първенството, а след 20 дни двата отбора няма да ни има. Нямаме абсолютно никакво финансиране. Професионален спорт се прави с пари, подрастващи не може без, какво остава за професионален. Оттук нататък започва просия. Това съм го правил цял живот, уморил съм се, но ще го направя още веднъж в името на каузата, за да запазим залата, школата и мъжкия отбор – може да е много млад, но да го има, защото един път, като изчезне, след това връщане назад няма“, заяви Барчовски.

„Към тези хора, които сме тук, основният спонсор е изпълнил всичко. Останахме без играчи, а за догодина нямаме абсолютно никаква яснота. По-скоро имаме, че нещата няма да ги бъде“, добави той.

Същестува ли обаче опасност, освен мъжки отбор, ЦСКА да остане и без школа? „Абсолютно. За да работи сериозно, школата също се нуждае от сериозно финансиране. Не може с по-малко от 200 000 лв. да имаш прилична школа. Не казвам супер, но прилична. Това са много пари", каза още треньорът на ЦСКА.