Милан започна полека-лека да напомня за себе си. "Червено-черните" записаха петата си поредна победа и общо шести поред мач без загуба и вече са близо до местата в евротурнирите.

В нова жертва на "росонерите" се превърна аутсайдерът Ливорно. Момчетата на Кларънс Зеедорф взеха успеха с класическото 3:0.

Марио Балотели, Адел Таарабт и Джампаоло Пацини с попаденията си донесоха успеха на гранда от Милано.

Целият мач мина под диктовката на Милан. Още в началото Адил Рами тресна гредата, а Кевин Констант, Кака и Робиньо пропуснаха отлични шансове.

Гостите от Ливорно също можеха да изненадат именития си съперник. Те имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени, а Кристиано Пичини не можа да преодолее Абиати в средата на първата част.

Все пак натискът на "росонерите" даде резултат в 43-ата минута. Тогава Марио Балотели вкара 14-ия си гол за тима този сезон, след като се разписа с глава след центриране на Кевин Констант.

Малко след почивката всичко в мача беше решено. Адел Таарабт проби мощно в половината на Ливорно, направи двойно подаване с Балотели и се озова сам срещу вратаря, преодолявайки го без проблем за 2:0.

След това "червено-черните" се забавляваха на терена и им остана време и за трето попадение. То беше дело на Джампаоло Пацини в 83-ата минута.

Отново Балотели се отличи с великолепна асистенция, като намери Пацини зад защитата, нападателят копна топката над вратаря и оформи крайното 3:0.

Така Милан събра 51 точки и е само на пет от петия Интер, който в момента последен е в зона Европа. Ливорно пък продължава да се мъчи в зоната на изпадащите, като е с 25 точки.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА МИЛАН ВИЖТЕ ТУК!

Резултати от Италия, 34-и кръг:

Милан - Ливорно 3:0

Парма - Интер 0:2

Удинезе - Наполи 1:1

Катания - Сампдория 2:1

Аталанта - Верона 1:2

Киево - Сасуоло 0:1

Дженоа - Каляри 1:2

Лацио - Торино 3:3

ВИДЕО ОТ МАЧА ЛАЦИО - ТОРИНО ВИЖТЕ ТУК!